Ons verhaal

Geschiedenis

Onze winkel bestaat al sinds 1935 en is opgericht door Albert en Johanna de Kleine. Albert werkte aanvankelijk als reparateur van lederwaren zoals handtassen, beenkappen voor soldaten en zadels. De zadels verkocht hij in de zaak, waardoor hij in Kampen bekend stond als “Ab de Zadelmaker”. De omwenteling naar Baby- & kinderspeciaalzaak vond later plaats. “Er kwamen in die tijd veel mensen in de zaak om o.a. de kap van hun kinderwagen te laten repareren. Dat kwam op een gegeven moment zo vaak voor dat Albert dacht: “waarom ga ik niet zelf kinderwagens verkopen?” Vlak na de oorlog kon hij een grote partij kinderwagens bemachtigen. Hele primitieve want er was in die tijd weinig te krijgen. De wagens waren dan ook van bijzonder materiaal…… van karton. Deze wagens en het toegevoegde aanbod kinderkleding t/m maat 86, meubels, boxen, kinderstoelen, positiekleding etc. markeerden de overgang naar een Babyspeciaalzaak”.

Deze keuze bleek zo succesvol dat de zaak in 1969 grootscheeps werd verbouwd en tegelijkertijd overgenomen door de tweede generatie: Wim de Kleine. Hij liet van twee aparte panden één groot pand maken met een oppervlakte van +/- 300 m2 verdeelt over 3 etages. De zaak was erg luxe met een mooie koffiebar en volledig te openen schuifpui. Na deze ingrijpende verbouwing is ook de kleding uitgebreid t/m maat 176. Na het huwelijk van Wim en Melanie is Melanie ook gaan meewerken in de zaak! In 2006 werd het tijd voor de derde generatie, kleinzoon Ab-Wim de Kleine zette de traditie voort en gaat samen met zijn team voor 100 jaar de Kleine!!      Ons vaste team bestaat uit Annemieke, Jeanet & Liselotte en wij helpen je graag met iets moois uit te zoeken. Ons assortiment veranderd voortdurend. De laatste ontwikkeling is dat de babykamers en kinderwagens plaats hebben gemaakt voor meer speelgoed & cadeaus. Wij gaan graag mee met de tijd en zijn constant op zoek naar mooie artikelen waar klanten onze winkel om weten te waarderen!!

Kinderstoelen

“Een unieke winkel in de binnenstad van Kampen! We onderscheiden ons al 3 generaties door eerlijk advies te geven en servicegericht te werken”