Welkom! Al sinds 1935 een vertrouwd adres! Onze winkel is vandaag open tot 17:30 uur! meer informatie
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Levering 1 tot 3 werkdagen
  • Niet goed, geld terug

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte! klik hier!

Geschiedenis

Onze winkel bestaat al sinds 1935 en is opgericht door Albert en Johanna de Kleine. Albert werkte aanvankelijk als reparateur van lederwaren zoals handtassen, beenkappen voor soldaten en zadels. De zadels verkocht hij in de zaak, waardoor hij in Kampen bekend stond als “Ab de Zadelmaker”. De omwenteling naar Baby- & kinderspeciaalzaak vond later plaats. “Er kwamen in die tijd veel mensen in de zaak om o.a. de kap van hun kinderwagen te laten repareren. Dat kwam op een gegeven moment zo vaak voor dat Albert dacht: waarom ga ik niet zelf kinderwagens verkopen? Vlak na de oorlog kon hij een grote partij kinderwagens bemachtigen. Hele primitieve want er was in die tijd weinig te krijgen. De wagens waren dan ook van bijzonder materiaal…… van karton. Deze wagens en het toegevoegde aanbod kinderkleding t/m maat 86, meubels, boxen, kinderstoelen, positiekleding etc. markeerden de overgang naar een Babyspeciaalzaak”.

 

Deze keuze bleek zo succesvol dat de zaak in 1969 grootscheeps werd verbouwd en tegelijkertijd overgenomen door de tweede generatie: Wim de Kleine. Hij liet van twee aparte panden één groot pand maken met een oppervlakte van +/- 300 m2 verdeelt over 3 etages. Na deze ingrijpende verbouwing is ook de kleding uitgebreid t/m maat 176. Na het huwelijk van Wim en Melanie is Melanie ook gaan meewerken in de zaak en zij helpt nog steeds in drukke tijden!  

In 2006 werd het tijd voor de derde generatie, kleinzoon Ab-Wim de Kleine zette de traditie voort. In het najaar van 2012 werd de winkel onder handen genomen. Zo is er een nieuwe vloer in de winkel gekomen, is het binnen schilderwerk helemaal gedaan en is er door toepassing van steigerhout weer een eigentijdse uitstraling ontstaan. Begin 2013 heeft Chantal (echtgenote van Ab-Wim) besloten volledig mee te gaan werken in de zaak en nu bepalen ze samen de koers. 

”We gaan voor 100 jaar de Kleine”.

“Dit willen we bereiken door voortdurend aan de weg te blijven timmeren, constant te vernieuwen en mee te gaan in de tijd”.